Thursday, December 26, 2019

Best Interview Questions and Answers



frequently asked interview questions from the candidate at each step and how to
answer them,

1. Can you tell me a little about yourself?

Answer : Give your best Introduction here. Candidate can give background of his education and his other
details on which
he can explain further if any questions raised

2. How did you hear about the position?

Answer : Here candidate can tell from where he got to know this vacancy . Which source like he read
in the newspaper, whether he came by any
reference or by any placement agency or any other source. 

3. What do you know about the company?

 Answer : Knowing company details and telling at the time of interview is always considered to be a good point because it shows how much candidate know about company . This will reduce employer’s time to explain about company to candidate 

4. Why do you want this job?

Ans : Company always wants to know why do we want this job. Give real answer which can appeal them
and be truthful .

5. Why should we hire you?

Ans : This question put candidates into trouble many times.Because candidate can take this negatively.
But this is a tricky question which expect you to tell your capabilities and strength. Here you can convince employer why you could be there best choice

6. What are your greatest professional strengths?

Ans: Apart from your personal emotional , physical strength company wants to know your professional
strengths which can help to select you. In professional strength you can answer that  Team work
( If you have ever worked inteam). Good communication, Strong Leadership
( Give reference of your college events where you have taken an active part and performed Leadership) . 
This question also demands technical strength is you have which help employer to give certain positive
remark

7. What do you consider to be your weaknesses?

Ans : This will taste person's weakness and employer can get to know whether he can handle the workload
and pressure. Smart and Wise answer is expected here. Never reveal too many personal weaknesses

8. What is your greatest professional achievement?

Ans : Any certification which require that particular profession needs to be told by candidate.
Any achievement regarding your profession without fail has to be told at the time of the interview.
If thus question does not ask then mention in your introduction 

9. Tell me about a challenge or conflict you've faced at work, and how you dealt with it.

Ans : This answer can be given with some of your past experiences. If you have faced any challenge
and you have dealt with it nicely, without fail narrate that experience. This will because good point on
candidate side

10. Where do you see yourself in five years?

Ans : The most ambitious question. Don't be hypothetical. Give realistic answer. This answer will show
how ambitious you are and your plans for the future. 
Give a smart answer. An experience person generally knows  what exactly happens in the span of five
years but to fresher it is an imaginary picture.So Find out what exactly the steps could be achieved in the
span of five years and give answer suitably as per the industry

11. What's your dream job?

Ans : Never give opposite answer to the place where you are giving an interview. Of course each one has
certain dreams about his career but by your answer , this place is not your dream job this should not reflect.
Try to answer you can achieve your dream  with the same job by performing better

12. What other companies are you interviewing with?

Ans : If you are trying somewhere or results are awaited , tell the employer smartly. Because this answer
may lose your chance if the other company is better which you feel and you are more willingful to work there 

13. Why are you leaving your current job?

Ans : Very natural and important question for both interviewer and interviewee. Give this answer honestly.
Because nowadays employee details are verified before any selection is done. So if any problem you
have faced or left with old organisation, address it carefully.
Give answer like seeking good opportunity then previous one, Expecting hike in salary, change in
workplace for better opportunity .

14. Why were you fired?

Ans : This question will raise if you tell the truth that you were fired. Generally this situation rarely happens.
And fresher doesn't have to face this situation

15. What are you looking for in a new position?

Ans : This will create back link to your previous answers because  what you are looking from your new job
Why are you leaving earlier job these and such questions are having somewhat similar purpose .
But there might be a situation where you are given new profile and position so from such post you have
different expectations . Tell the employer honestly so that your expectations met or not will get clear
from an employer

Marketing Project Topics with Perfect Title for BBA and MBA

Titles for BBA and MBA Marketing Project 

In this category we include all Titles for making your for BBA &MBA Marketing Projects. 
S.NO
Title
1A Study of Brand leadership of Central Mall   
A Comparative study of Big Bazaar and D -Mart marketing Strategy
A Study of Brand Management in Company
A Study on creativity in Advertising
Descriptive Study of marketing strategies of Real Estate Companies
A Study of on the Effect RERA on in Real Estate Sector and Consumer Purchase Behaviour
Analysis of Sales Promotion & Advertising Strategy of AMAZON
A Study of Digital Marketing Strategy and Its impact on consumer buying 
A study of Brand Building of XYZ company through digital Marketing
Advertising Strategy and Effectiveness of Reliance Communication
Marketing Strategies of Samsung Electronics with Special Reference TO AIR Conditioners
Consumer’s Preference for a Brand of AIR-Conditioner For LG Electronics India Private Limited
Study of Consumer Perception Towards TWO Wheelers- Cooperates
 A Study of Consumer Awareness and behaviour towards online shopping

A Study of Customer Relationship Management  Implementation in Vodafone company
A Descriptive Study of Brand Positioning of Pepsico
An analytical study of Impact Of Media And Advertisement on consumer buying
 A Study of Change in Customer Perception towards XYZ Company
An Empirical Study of American Express Charge Cards and Credit Cards.
A Study on Impact of Brand Promotion on Market Performance
An Analytical Study Of The Branding Exercise At NESTLE INDIA
A study of Approach To Understand Market Penetration Strategies By Foreign Brands” A Case Study Of (Any XYZ company)
A Study of Marketing Strategy of Patanjali Products
Analysis And Comparative Study Of Leading Brands Of LCD/LED Tvs With Reference To Samsung Electronics


Study of Consumer Behavior towards Refrigerator brands
Study Of Titan Watches Through Brand Re positioning 
To Assess The Market Potential Of Tubeless Tyres And Aloy Wheels In The State Of Maharashtra
Study Of Study Of Customers Preferences And Satisfaction Towards Raymond Fabric
A STUDY OF CUSTOMER RETENTION IN Bank
“ANALYSIS OF MARKET POTENTIAL OF BIOTECHNOLOGY BASED PRODUCTS AND RESEARCH IN DELHI REGION”


Tuesday, July 13, 2010

New Motive behind networking sites

Last day my friend told me that she got a call for job with reference to one of the social networking sites. I did not believe on it. Later on she showed me a call letter and I was shocked. Is it a reality???This changed her life and gave her and me a new direction to find a job.wow......... Really how much these social networking sites are making our life so easy? From searching friends, Fans, Clubs to Jobs... Journey is getting long and long.
As we all know the advantages and disadvantages of it. But still popularity of those is increasing day by day. Now again a new trend has come which makes people to search their job through social networking sites. Not Only a job seekers but Recruiters also now using Social Networking Sites for finding a good candidate.
On July 5th 2010 ET has thrown a light on this topic that "Top IT Firms log on to Social Networking Sites to Hire Middle and Senior-Level Staff".
This article has really going to help the students or new recruiter who has not even knows to what extent networking sites can be used.
It has also mention LinkedIn is an Ideal for senior and mid-level managers and Orkut and Face book is helped to get a fresher’s or less than 3 years of experience. It will help to capture Passive job seekers through LinkedIn and Face book.
People will definitely use these sites as a primary tool to search their jobs in future.
It will help to recruiters to reduce their cost on recruitment process also candidates can be saved from fake consultancies that assured job and misguides.
My point is that we all can definitely go for it but we should be aware while giving details. For recruiters would might get difficulties to find real Passive job seekers with real potential or caliber. People will sincerely follow it, till they are not facing any problem. But after some years will this idea have same potential???
Identifying a real identity would be a great task for recruiters through these sites. False identities frauds may cause to lose candidates. Many of these problems may arise. But benefit will be a hundred percent more than a traditional method.
So all of us should aware the opportunities also threats which may come through these sites.
But yes it is new trends which definitely going to help us all till any type of fraud or threat comes or we directly hit by it.
So all the best and congratulation…………….